ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA VÄLJA GLASÖGONMODELL

post thumb
Välja Glasögonmodell
kirjoittanut Marie/ 02 Dec 2020

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA VÄLJA GLASÖGONMODELL

Att välja glasögonmodell kan vara svårt och familj eller vänner är inte alltid bra rådgivare. Här hjälper vi dig med några riktlinjer att gå efter om hur du väljer rätt glasögonbågar. De ska inte bara sitta bekvämt utan även vara snygga och passa formen på ditt ansikte, färgen på ditt hår och inte minst dina ögonbryn. Naturligtvis finns det också trender och ett aktuellt mode inom glasögonvärlden att ta hänsyn till för den som vill.

VILKA GLASÖGON ÄR MODERNA?

Enligt rådande glasögonmode är det helt rätt med glasögon av retromodell, tjocka och stora bågar i svart, samt tunna bågar i metall och varma färger. För den som hellre vill köra på hållbara klassiker funkar det alltid med runda bågar eller den tidlösa pilotmodellen. Modet är med andra ord brett och det svänger inte heller lika snabbt som övriga modetrender. Med det sagt finns det goda chanser att hitta ett par som passar din smak och stil.

ATT VÄLJA GLASÖGONMODELL SOM PASSAR DITT ANSIKTE

Om du har en oval ansiktsform har du turen att passa i de flesta modeller. Vill du piffa till det lite extra kan du framhäva dina proportionerliga ansiktsdrag med lite kantigare bågar. Har du däremot en kantigare form i ansiktet passar du bättre i glasögon med rundare skalm. Hemligheten ligger i att balansera upp ansiktet med en motsatt form. Vilken färg som gör sig bäst på dina nya glasögon beror på din hudton. Har du en kall hudton passar du i kallare färger och en varm hudton passar i varmare färger.

TÄNK PÅ ÖGONBRYN OCH HÅRFÄRG

Tänk på ögonbrynens placering när du ska välja glasögonmodell. De ska inte täckas av ett par bågar eller synas under dem genom glaset. Dina ögonbryn bör alltid befinna sig ovanför glasögonskalmens översta kant för att intrycket ska bli visuellt tilltalande. Detta gäller med undantag för de mycket stora solglasögon av retromodell som är populära nu.

Förutom en tilltalande form ska dina nya glasögon gärna passa din hårfärg också. För hårfärgen gäller samma princip som för hudtonen, det ska matchas med glasögonbågarna. En kall hårfärg passar bågar i blått och silver. En varm färg passar till guld, gult och orange.

Följande tips ökar dina chanser att göra ett bra val.

• Välj en bekväm modell, det är alltid viktigast
• Utgå från din ansiktsform
• Dina ögonbryn bör endast synas ovanför dina glasögon