TIPS PÅ TRENDIGA GLASÖGON 2022 TILL SEMESTERN

post thumb
Trendiga Glasögon 2022
kirjoittanut Marie/ 08 Jan 2022

TIPS PÅ TRENDIGA GLASÖGON 2022 TILL SEMESTERN

Julen är över och vi kan börja tänka sommar, sol och semester. Ny säsong lockar att titta på trendiga glasögon 2022. Glasögon är numera inte bara ett måste för den som behöver dem utan även extremt populära accessoarer. De sitter inte bara på näsan utan kan även hänga i skjortkragen, eller från väskan. Stora solglasögon är mycket populära i dessa fall.

VINTAGE OCH STARKA FÄRGER

Vinterns glasögonbågar i starka färger kommer hålla i sig ett tag still. Svart, mörkt grå, blå eller röda är populära varianter. Nätta glasögon i lättmetall, som aluminium och titanium, är också populära. Tillika glasögon utan ram. Mest trendiga glasögon 2022 anses dock vara de som har gamla vintage former. Vintagebågar är fyrkantiga, helt runda eller sexkantiga. Trender går det även i snöret, som gör att man inte tappar glasögonen, och i år ska det helst vara en lättare kedja. Kedjan i sig kan sedan vara utsmyckat precis som ett halsband.

Stora märkes designers som Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Armani, Prada och Gucci har alla glasögonbågar bland sina accessoarer. 60- och 70-talets mode kommer åter och med det märken som Persol och Chanel vars produkter kan kännas igen i magasin och filmer från denna period. Det samma gäller klassikern Ray-Ban vars pilotglasögon aldrig går ur tiden.

MATERIAL OCH PRIS HOS TRENDIGA GLASÖGON 2022

Efter att det länge fokuserats på designen av glasögonbågarna har man nu börjat laborera med själva glasen vilka nu kan hittas i flera olika färger. Trä och andra återvinningsbara material efterfrågas mycket samtidigt som metall och plast blandas på nya sätt. Även lågpriskedjor som H&M följer trenderna och vill man byta ofta är det ett bra ställe att börja på. Samma om man har små barn som gärna leker med solglasögon och det går åt ett par stycken per säsong.

Är man intresserad av att ha kunna byta sina vanliga glasögon beroende på tillställning kan det vara ett tillfälle att besöka en glasögonbutik när man är utomlands. Dubbelslipade glas hittas ofta för lägre pris ju mer söder ut du reser och man kan då få råd att köpa dyrare bågar. Behöver man räkna om USD to SEK kan det lätt kollas på nätet.

NYA DESIGNER FAVORITER

Ska man titta på trendiga glasögon 2022 kan det också vara kul att kika på lite mindre kända märken. Bland dem finns danska Lindberg med sina superlätta futuristiska titaniumbågar. Nygamla Moscot, med rötter i New York, spelar på det individuella och artistiska hos sina kunder, medans Police numera samarbetar med Formel 1-och modeikonen Lewis Hamilton när det gäller bågar och solglasögon. Favoriterna är många och köp via webben har blivit mer populärt.

I slutet av dagen vet vi dock att glasögon kan passa en person, men inte en annan. Allt fler märken erbjuder virtuella prövningar av glasögon via nätet. Det gör det hela både enklare och roligare.