Kontaktlinser

FÖR MER FRIHET

FÖR MER FRIHET

Glasögon fungerar i många sammanhang. Det glasögonmode som har växt fram har gjort glasögon till en accessoar som kan framhäva och visa din personlighet. Dessvärre kan glasögon upplevas som hämmande i vissa situationer och då är kontaktlinser ett fantastiskt alternativ. Slipp vattendroppar på glasen när du simmar eller är ute när det regnar eller oroa dig för att glasögonen ska gå sönder om du vurpar på skidor.

Oavsett vilket synfel du har kan du i regel använda kontaktlinser. Linserna provas ut av en optiker för att passa dina unika förutsättningar och det synfel du har. Har du tröttnat på att ta av och på läsglasögon finns det progressiva linser som fungerar lika bra som progressiva glasögon. För att inte orsaka skador på linserna är det viktigt att du använder kontaktlinsvätska

KÖP KONTAKTLINSER BILLIGT

Det går att köpa kontaktlinser billigt online. Det viktiga är att du har fått ett recept från din optiker så att du vet vilken sorts linser du ska ha, vilken styrka det ska vara på dem samt vilken diameter och baskurva de ska ha. För att sköta om dina linser på bästa sätt är det även viktigt att du köper de rengörings- och förvaringsvätskor som är anpassade efter den sorts linser som du har.

Hygien är a och o när du hanterar och förvara dina kontaktlinser. Förutom att ta hjälp av en optiker för att prova ut rätt sort och använda rätt vätskor är det även viktigt att du förvarar linserna i det etui som följer med linsvätskan.

BRA PRIS PÅ KONTAKTLINSER

BRA PRIS PÅ KONTAKTLINSER

Om du har fått astigmatism, det vill säga brytningsfel, som diagnos på ditt synfel kommer du upptäcka att dessa linser är lite dyrare än andra. Anledningen är att tillverkningsprocessen för den här typen av linser är lite mer komplicerad. I varje lins finns små tyngder insatta och dessa ser till att linsen håller sig på samma håll och stilla på ögat när du har den isatt. Om linsen inte sitter stilla på ögat kommer du inte att se ordentligt, vilket hjärnan kompenserar upp med att använda ett öga i taget. Det kommer i sin tur leda till att du fortare bli trött när du till exempel läser.

I takt med att tillgängligheten på kontaktlinser har ökat på nätet, har priserna också sjunkit. I dag köper de flesta sina linser online eller via en abonnemangstjänst som tillhandahålls av den optiker som du anlitar. Ett linsinköp kan upplevas som dyrt men årskostnaden är i princip densamma eller lite lägre än för glasögon..

KONTAKTLINSER - TILL VARDAGS OCH FEST

Precis som ett par snygga glasögonbågar kan kontaktlinser kan bäras både till vardags och till fest. Många väljer att komplettera sina ordinarie linser med ett par färgade. Har du blåa ögon kan du till exempel byta ögonfärg till brun eller grön med hjälp av ett par färgade linser. Det går att matcha så väl make-up som favoritkostymen med ett par linser som är infärgade. Den bästa effekten får du om du väljer en mörkare färg på linserna än din vanliga ögonfärg.

När det dimper ner en inbjudan till en maskerad- eller halloweenfest kan du enkelt fixa till din utstyrsel med ett par effektlinser. Ditt synfält kommer att bli lite begränsat men i gengäld har du gula kattögon eller röda demonögon som sätter pricken över i.